Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Wat is nu beter gekookte of rauw groenten voor appelslakken?
Ik gooi eigenlijk gewoon komkommer, wortel, en courgette zo in het aquarium is dat niet goed?
Blancheren van groente heeft eigenlijk vrijwel altijd de voorkeur. Zo ook bij courgette en komkommer. Geblancheerde groenten zinken beter en zijn zachter. Ongekookte groenten worden niet tot nauwelijks gegeten. Dat vinden ze te hard.
(Ik spreek hier niet over bladgroenten. Die voer ik niet omdat ze te makkelijk zoekraken en te moeilijk zinken)
Wat ik vaak doe is porties maken en deze dan invriezen. De courgette wordt daar ook al zachter van. De wortel moest ik echt wel minimaal 10 min koken om hem zacht genoeg te krijgen.
Wat ik vaak doe is porties maken en deze dan invriezen. De courgette wordt daar ook al zachter van. De wortel moest ik echt wel minimaal 10 min koken om hem zacht genoeg te krijgen.
De courgette wordt heir geblancheerd en dan ingevroren, en dan nog beginnen ze pas na 12 uur of meer te eten. Dus het moet echt even zacht worden, blijkt.
Hmm. Misschien zijn appelslakken dan kieskeuriger. Ik heb tylomelania en die vallen er meteen op aan. Ik moet wel zeggen dat meneer ancistrus misschien ook wat voorwerk doet voor ze.