Holle boomstronk die drijft.


N

Noreen

Guest
Net een nieuw aquarium gekocht. (mijn 2de) bij de speciaalzaak een mooie dure houtstronk uitgezocht. Deze is wel een beetje hol van onder. Hout dagje laten weken nadat ik het meerdere malen met kokend water had overgoten. Mooi ingericht met stenen en grind. Na het planten het aquarium gevuld. Pomp gestart. Alle toevoegingen erin.
Na 30 min zag ik 2 plantjes gaan drijven. Toen ik dit wilde herstellen kwam ineens de boom omhoog en kiepte om. Gelukkig mijn verlichting niet geraakt. Maar mijn hele "scaping naar de filisteinen. Mogelijk is er extra lucht in de boomstronk gekomen, die hem net dat zetje gaf.
Afijn op het hout zitten planjes gelijm, dus ik laat het nu maar in het water. De rest drijft er troosteloos bij.
Hoe kan ik deze holle onderkant verzwaren en tevens dichten. Stenen erin kitten? Grind en dan dichtschroeven? Geen idee. IS er kit die onderwater uithard? Purschuim? Hoe voorkom ik dat hij weer gaat drijven. Stenen die eromheen moesten, liggen er nu beetje op. Maar kan dit niet zo weken laten soaken.
20170112_160928.jpg
 
Balen is dat maar komt idd door lucht in het hout zelf.
Je zou er tijdelijk wat zwaars aan of in vast kunnen maken idd en gelukkig zal na verloop van tijd al het lucht uit het hout zijn waardoor het vanzelf onder blijft.
 
Wat @Seabait ook zegt: leg er een steen op, of maak er meerdere terracotta ringen aan (die dingen die je vaak bij je planten krijgt).
Zo heb ik destijds mijn hout ook op de bodem gehouden tot het voldoende was ingewaterd.
 
Ik ben blij met alle goede ideeën. Wat me echter zorgen maakt, is dat het hout een uurtje is blijven liggen, lag ook een steen tegen. Maar uit de bodem kwam veel lucht wat zich ophoopte in de onderkant. Om te voorkomen dat dit weer gebeurd, zal ik deze ruimte moeten vullen en tevens verzwaren. Bedankt voor de tips mbt ijm en kit. Daar was ik echt naar op zoek.
 
in het begin kan er wel wat lucht uit de bodem komen ja, maar denk niet dat dat nu nogsteeds zo is hoor.

iig niet genoeg om je hout de lucht in te floepen :)
 
Had je hout langer dan een dag laten weken. Zolang tot het zinkt. Lijkt me niet meer dan logisch en had je een hoop frustratie bespaard.
 
Beste mensen, Het hout heeft tot halverwege in het water gestaan. En maakte niet de indruk dat het zou gaan drijven. Zo is het ook niet verkocht/ verteld. Zelf de speciaalzaak was geschokt. Maar ik heb eer een steen onder geplakt, een grote steen ingestopt en vastgekit.
Ik moest wel verder, er lag voor 150 euro aan plantjes te verpieteren.
De 2de keer inrichten ging natuurlijk niet zo soepel alsde 1ste keer, door slappe plantjes en veel modder. Toch wel tevreden met het resultaat.

2017-01-17 18.39.22.jpg
 
Ondanks de tegenslag toch weer heel mooi gelukt de inrichting!
Welke bewoners komen er in de bak?


Had je hout langer dan een dag laten weken. Zolang tot het zinkt. Lijkt me niet meer dan logisch en had je een hoop frustratie bespaard.

Nou nou Ruben,jij kan ook streng zijn zeg! ;)
Denk dat de meeste mensen die voor het eerst hout in hun bak nemen daar niet bij stil staan hoor,dan zijn leden die hier al een hoop topics over gezien hebben uitgezonderd natuurlijk.
 
Een koppeltje apistogrami ramirezi ofzoiets. Verder kleine groene neons. +/_ 30 Paar rasbora galaxy en garnalen uit de andere bak. Plus nog wat klein spul. Ottotjes enzo. Er zitten nu 10 nieuwe neons in, maar bak moet nog beter op gang komen. Planten hebben een tik gehad. Dus doe het rustig aan.
Al kan ik maar moeilijk wachten. Wil graag een grote school minivis, rond de stronk zien zwemmen.

20170120_191350.jpg


IMG-20170119-WA0000.jpeg
 
Ja wachten is altijd moeilijk.
Foto is niet heel scherp maar lijken wel kardinaal ipv neon tertra's.
 
Idd simulans. Ik dacht dat ze groene neons werden genoemd. Maar ik heb er (nog) geen verstand van
 
Ben ook bezig met een nieuwe bak, en hout gekocht, was in de aanbieding 4 euro groot stuk, heb het uitgekookt en goed laten spoelen en staat nu al 2 weken in een emmer onder water, in begin er wel een steen op gehad maar is niet meer nodig.
alle lavasteen ook in een emmer en regelmatig kokend water over heen gedaan.
Drie stukken lavasteen geschikt voor een soort brug gelijmd met glaskit voor aquarium en ligt ook al onder water tot dat ik het ga opbouwen.
Nu nog een stuk hout met een zuignap verbinden en een soort drijvende eiland met javamos maken.
 
Idd simulans. Ik dacht dat ze groene neons werden genoemd. Maar ik heb er (nog) geen verstand van
ja, ook wel eens groene neon. Maar dat heb je met Nederlandstalige namen, daaraan is weinig universeel. Het beste blijft het hanteren van de wetenschappelijke (niet: latijnse) naam.
 
Hoi herman.
Voor een drijvend eiland wordt ook puimsteen gebruikt. Blijft altijd drijven.
Anders heb je straks een nieuw topic nodig. Drijven eiland zinkt
 
Dat is nou net wat ook moet, wat ik gezien heb zijn een soort eiland drijvend onder water op ongeveer 20 cm onde de oppervlakte.
Deze zitten met een zuignap vast en is wat beplant, net zoiets als de drijvende steen op deze manier en vast aan een nylon visdraad en javamos er op.!
Lijkt mij wel grappig.!:D
 

Terug
Bovenaan