ledverlichting...


E

Erik Symoens

Guest
Beste mensen......kan hier iemand z'n ervaring delen met deze verlichting,,,deze is echt nieuw voor mij en zou toch zoiets willen aanschaffen.
Link naar deze of ervaringen of voorbeelden zijn hier steeds welkom....
 
Oei....sorry...het gaat over ledverlichting......
 
Heb een aquarium van 120 met een lichtbak waar twee tl-lampen ingaan.....zou dus gaan voor ledverlichting met controller....wat bestaat er momenteel en wat zijn de prijzen en dergelijke
 
Zelf ben ik zeer tevreden met deze verlichting.
Aquatlantis

Kun je in de bestaande houder monteren. Wel eigen voeding en tijdklok nodig.
 
Hoi Erik,

Dat ik jou hier tegenkom! Tenminste ik neem aan dat we elkaar van elders al kennen. ;)
Ik heb sinds enkele weken led verlichting boven mijn eveneens nieuwe aquarium dus veel ervaring heb ik nog niet. Ik heb een JMB LED Community 45W/150cm 4w/1r 8000 Kelvin met controller. Ik vind het mooi licht waar de vissen mooi in uitkomen. Of de planten het er goed bij doen moet ik nog afwachten want ik heb voor mijn vissen (Thorichthys pasionis) de verlichting gedimd op 40% wat misschien wat weinig is voor de planten maar beter voor deze soort vissen.
Wanneer krijgen we de eerste foto's te zien? ;)

Groeten Rob.
 
Bedankt van reacties en tips......@Rob......waar heb je deze besteld en wat heb je ervoor gegeven.......lijkt me wel een duurzame verlichting.
Wat kan je trouwens allemaal met de controller doen??
En die foto's moeten nog effe wachten hoor......:D:D:D
 
Ik heb mijn LED balk bij Van Keulen Cichliden in Woudenberg gekocht. Ik heb daar een totaalpakket gekocht, aquarium plus de techniek eromheen. De prijs die ik betaald heb is voor jou niet interessant daar mijn balk te lang is voor jouw aquarium. Op hun website vind je een overzicht van de verschillende JMB artikelen evenals een link naar de prijslijst. http://www.vkcichliden.com/index.php/led-verlichting/jmb-aqua-light
De controller is eenvoudig gezegd een tijdschakelaar die de hoeveelheid licht naar wens kan dimmen en de zonsopkomst en -ondergang kan nabootsen. M.a.w. om een bepaalde tijd gaat het licht geleidelijk aan over een periode die jij ingesteld hebt en vice versa gaat hij zo ook weer geleidelijk uit.
 
Als ik voor een
JMB Aqua Led "COMMUNITY" - WIT / ROOD zou gaan van 36 watt dus voor een aquarium van 120 cm......kom ik dan toe met zo één baar.
 
Ik heb nog maar kort ervaring met deze verlichting maar het lijkt me voor jou voldoende.
 
Misschien is een 120 cm lange bar wel te lang voor een bak van 120 cm indien dit de buitenmaat is. Ik heb een 150 cm bar in een bak van buitenmaat 160 cm.
 
Als ik voor een
JMB Aqua Led "COMMUNITY" - WIT / ROOD zou gaan van 36 watt dus voor een aquarium van 120 cm......kom ik dan toe met zo één baar.
Je kan zo de vraag niet stellen! Het is nl. afhankelijk wat er in de bak zit! Welke bewoners? Houden die van licht of juist helemaal niet? Hebben ze, in het laatste geval schuilmogelijkheden onder planten? Welke planten heb je? Hebben deze een hoge of mindere lichtbehoefte? Overigens, als je zou gaan voor een sterk beplantte bak waarin kleur voor komt is het waarschijnlijk dat één lichtbalk te weinig is! Ik heb 3 JMB balken voor een meter bak, als voorbeeld.
 
Ik heb ook sinds kort led verlichting van sera met controler,ik heb 1 met wit licht en 1 met rood licht en was 170€ kwijt. Wel de moeite. Op 3 jaar terug verdiend en led gaat wel 10 a 15 jaar mee,dus bespaar je heel wat op termijn. Is eerst investeren en dan verdienen hè. Mijn bak is ook 1.20m lang.
 
Ik heb ook 2 balken van Sera in mijn 1 meter Bak, en het bevalt mij prima. Ik moet wel zeggen dat ik geen planten in mijn Bak heb. Is een aanschaf maar het komt vanzelf weer naar je toe zoals Peter76 zegt.

Succes met je keuze.
 
Mijn aquarium word verlicht met balken van http://www.aquaterraleds.nl/ Niels is enorm behulpzaam en ik heb hem al enkele dingen gevraagd welke ik ook zonder problemen heb gekregen.

Verder ben ik enorm tevreden van de kwaliteit en afwerking! Ook het koelelement is ruimschoots voldoende en dus worden mijn LEDS nooit dusdanig warm dat ik er mijn handen niet meer op kan houden (zelf in gesloten bak!)

Prijs.kwaliteit: Zeer goed
Dienstverlening: Zeer goed ++++++
 
Ik heb in mijn 2 meter bak led verlichting van HVP met 5 weg controler,
Alles is te programmeren ,hoeveelheid licht ,keur ,nachtverlichting ,schemering ,je kan het zo gek maken als je wilt .
het voordeel is als je niet alles op 100 % wilt laten branden het verbruik dan ook minder is .
omdat ik een donkere hoek wilde hebben ,heb ik gekozen voor 2x 150 cm wit en 1 x 150 RGB
en nog 1 x 50 cm RGB voor aan de voorzijde van mijn donkere hoek.
ben er zeer tevreden over.
 

Terug
Bovenaan