Riftvalley aquaristics Eelde .


Jos Hut

Well-known member
Lid geworden
8 april 2008
Berichten
2,208
Locatie
Emmen
Sinds een half jaar is aan de Burgemeester Legroweg in Eelde een aquariumspeciaalzaak gevestigd: Riftvalley Aquaristics. Gespecialiseerd in vissen uit het Malawi en Tanganikameer. Voor de vissen en planten voor het gezelschap aquarium kan je er ook prima terecht . Nieuw binnen gekomen vissen worden eerst ondergebracht in de quarantaine afdeling. Eigenaar Andr� Haak is al liefst 34 jaar een bevlogen liefhebber. Samen met zijn vrouw bestiert hij de zaak.
Er wordt hard gewerkt aan een Zuid-Amerika afdeling . Stap voor stap krijgt die vorm.

Beslist een aanwinst voor de liefhebberij en zeer gemakkelijk te bereiken vanaf de A7 en a28.

Hobbygroet,
Jos Hut
 
Voor mij (afkomstig uit Eelde) is het een verademing dat er nu een speciaalzaak aan de rand van het dorp zit. Voor de wat exotischer aankopen hoef ik nu niet meer ~40 km te rijden, of het centrum van Groningen in.

Afgelopen week ben ik er een paar keer geweest om mijn uitrusting aan te vullen om killikweek mogelijk te maken en dat is goed bevallen. Praktische zaken werden, al dan niet met wat improviseren, opgelost en ik heb nu alles in huis om te kunnen starten.

Verder ontwikkelt de zaak zich mooi. In de tweede ruimte achterin de zaak staan nu ook een paar bakken en het assortiment in de 1e ruimte is verbreed (zowel hardware als levende have.) Ik ga hier nog vaak terugkomen :)
 
Helaas lijkt deze afgelopen kerstvakantie gesloten te zijn. De website verwijst nu naar een huisadres in Groningen.
 
Klopt ze zijn gestopt met de winkel.
 
Ik heb geprobeerd contact te zoeken via het info email adres op de website en krijg netjes een ontvangstbevestiging, maar geen inhoudelijke reactie. De eerste poging was 8 februari. De 2e poging afgelopen zondag. Ik krijg geen response meer, hoewel ze op hun site dit aangeven als contact adres. Heeft iemand anders nog recent contact met ze kunnen krijgen?
 
Zelf heb ik in het verleden weleens contact gezocht en toen al liep dat erg moeilijk en kreeg ik vaak geen reactie.
 
Zelf heb ik in het verleden weleens contact gezocht en toen al liep dat erg moeilijk en kreeg ik vaak geen reactie.
Het scheelde enorm dat ik er vlakbij woon en gewoon kon binnenlopen. Dan merkte je wel een enorme bereidwilligheid om te helpen en op te lossen. (Zelfs zaken na sluitingstijd event huisbrengen.) Maar contact op afstand was altijd minder productief.

http://riftvalleyaquaristics.nl/winkel-sluiting-per-01-01-2017/
Hier spreekt men over import en verkoop maar ook daar lees ik verder weinig over.
Dat deden ze al voordat ze de winkel erbij deden. Ze zullen dus wel een klantenbestand hebben. (M.n. i.c.m. plaatsen, inrrichten en onderhouden van bakken waar ze ook mee doorgaan.)

Ze zullen wel aan het omschakelen zijn. Maar ik heb een garantiegevalletje en het besluit te stoppen met de winkelactiviteit is geen weg om eenzijdig een overeenkomst te beeeindigen. Ik geloof eerlijk gezegd ook niet dat het opzet is, want ze zetten ook een mobile nummer op het web. Misschien moet ik maar eens bellen, maar heb er een hekel aan dat tijdens werkuren te doen en voor hun lijkt me dat vervelend buiten kantooruren.

Het jammere is dat zij misschien ook wel aan de Enigmatochromis lucanusi kunnen komen die ik zoek voor mijn 80cm, maar ik er op deze basis toch liever niet aan begin.
 

Terug
Bovenaan