Hoeveel L/h stromingspomp voor 250 bak?


J

Juliette

Guest
Ik wil voor mijn bak een stromingpomp aanschaffen die de opvoerpomp mee gaat helpen om bodemvuil naar 1 kant te blazen zodat afhevelen makkelijker gaat.

De bak is 2,5 meter lang. Hoeveel liter per uur heb ik dan ongeveer nodig voor voldoende kracht?
 
5000L

Na de opvoerpomp zit nog een hydra en wat kogelkraantjes die de boel een beetje knijpen.
 
5000 is niet veel met hydra :p
Heb verhalen gelezen dat een hydra dermate weerstand bied dat je nogmaar de helft van je flow over hebt.
Maar je zou voor een jebao RW pomp kunnen kijken, zijn instelbaar en ik moet zeggen dat ik er zeer blij mee was altijd
 
Klopt daarom heb ik er ook de maximale pomp en grootste slangen op zitten. Maar dan nog blijft er netto veeeeeel minder over.

Ik zal eens kijken naar die pompjes.

Maar wat denken jullie? Ik zit zelf te denken richting de 12.000L/h stromingspomp.........

Edit; phoe prijzig pompje die jebao. Heeft ook veel functies die voor mij niet echt meerwaarde hebben. De bodem schoon houden is eigenlijk het enige wat ik ermee wil bereiken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik gebruikte deze op een bak van 200x80x80 om de bodem schoon te vegen, en e en kleine tip als je zoiets koopt neem dan de gene met een magneet voet niet met zuigmap want dan kan je um steeds van de bodem vissen
Ik denk voor jullie bak dat je wel de 20.000 liter kan nemen want je kan um toch regelen en beter teveel kracht dan te weinig denk ik maar.
IMG_20161015_180533.jpg
 
Bedankt voor alle reacties. Jullie adviseren dus ook een zware jongen. Ik zal eens iets simpels bestellen en als het het gewenste effect heeft en de vissen er geen last van hebben dan kan ik altijd nog upgraden.

Helaas gaat een magneet hem niet worden ivm de toekomstige ombouw.
 
Bedankt voor alle reacties. Jullie adviseren dus ook een zware jongen. Ik zal eens iets simpels bestellen en als het het gewenste effect heeft en de vissen er geen last van hebben dan kan ik altijd nog upgraden.

Helaas gaat een magneet hem niet worden ivm de toekomstige ombouw.

De magneet gebruik je op het glas dan kan je um zetten waar je wil, magneet is super sterk bij mij zat ie op 15mm glas dikte en er zitten natuurlijk twee rubbers tussen zodat je glas niet beschadigd.
 
Ik zit inclusief ombouw straks op een 25mm dus dat zal niet werken met een magneet. Ben redelijk handig en creatief aangelegd dus desnoods zet ik er extra zuignapjes aan.
 
Zou je niet beter 2x een wat kleinere nemen? Dan kan je vanaf 2 plekken meer stroming genereren, dus ook vanaf 2 plekken naar je inlaat blazen.
 
Had er inderdaad 1 besteld met 2 blazers die iets te richten zijn. Gister binnen gekomen en doet z'n werk perfect.

Vanavond de opstelling even definitief maken en de kabel wegwerken en verlengen.
 
Pfff nou wat een gedoe om dat ding op de juiste plaats en richting te hangen :stom: heb er rimpelige handen aan over gehouden.

Maar krijg hem niet gehangen zoals ik wil. Zuignap is zeer sterk maar het pootje waar hij aan zit zakt telkens omlaag. Ga zo nog maar eens een poging wagen om het goed te krijgen.

De 2x 6000L is sterk genoeg en blaast alles op 1/3 van de bak. Weet iemand of er ook pompjes zijn die naast blazen ook heen en weer kunnen bewegen?
 
Heen en weer bewegen ken ik niet. Ik heb er hier wel een in onbruik.
Dat is een DC pomp. Met computer.
Deze kan je traploos harder en zachter zetten. Je kunt er een golffunctie mee maken.
En een paar voorgeprogrammeerde stromings profielen.

Deze is het
 
Heb dat stomme ding er weer uit gehaald. Was geen gezicht in de bak en kreeg hem niet goed gericht.

Ben nu wel aan het kijken om nog een bypass slang te leggen om de hydra heen zodat die enorme opvoerpomp wat betere prestaties kan leveren.
 

Terug
Bovenaan