Blanke vuurgarnalen?


F

Franquarium

Guest
Hoi Allemaal,

Ik heb een groepje vuurgarnalen gekocht bij een hobbykweker, maar na zoon 1,5 maand lijken 2 niet echt rood te worden. Ze trekken ook naar elkaar toe en zitten op andere plekken dan de rode vuurgarnalen. Ik heb dus het idee dat het 2 andere soorten zijn. Hebben jullie ideeën wat voor garnalen dit zijn?
 

Bijlagen

  • IMG_0337.JPG
    IMG_0337.JPG
    54.6 KB · Weergaven: 170
  • IMG_0338.JPG
    IMG_0338.JPG
    53.2 KB · Weergaven: 143
Lijken mij ook geen Vuurtjes. mannen zijn dan vaak minder mooi van kleur maar je moet wel nog wat rood kunnen zien. Mijn voorganger kan weleens gelijk hebben dat het hier geen Neocaridina betreft. En zo wel, dan is het echte slechte doorkweek.
 
en daar lezen we: "In hobby/handel: Nee"

Nu zegt dat niet alles, maar een serieuze hint dat de kans aanzienlijk is dat het ze niet zijn is het wel.
Dan is het ook ERG vreemd dat ze mogelijke medebewoners, minimale bakgrootte en bakinrichting opnoemen. Ook lijken het alsof de foto's in die site gewoon in een aquarium zijn gemaakt...
Die site is vol met tegenstellingen, zo staat er bij beschrijving: "deze soort is, net als soorten als kokerwormen, eendagsvliegen en waternimfen, erg gevoelig voor vervuiling" maar bij opkweek staat er: "Opkweek schijnt eenvoudig in een “vervuilde” bak".
 
Rustig maar hoor, was geen aanval ofzo...

Dan is het ook ERG vreemd dat ze mogelijke medebewoners, minimale bakgrootte en bakinrichting opnoemen.
Als dat gebaseerd is op ervaringen met andere garnalen van ongeveer gelijke afmetingen is er helemaal niets vreemd.

Ook lijken het alsof de foto's in die site gewoon in een aquarium zijn gemaakt...
Waarmee nog niet gezegd is dat ze ook in de handel -als in regelmatig, of zonder dat het al te veel moeite kost- verkrijgbaar zijn.

(...) erg gevoelig voor vervuiling" maar bij opkweek staat er: "Opkweek schijnt eenvoudig in een “vervuilde” bak".
"Vervuilde" staat niet voor niets tussen apostroffen. Kwestie van tussen de regels lezen om te kunnen constateren dat daar niets tegenstrijdigs aan is.
 
Bedankt voor het meedenken. Ze laten helemaal niks roods zien, dus denk dat het geen vuurtjes zijn. Wat adviseren jullie? Ze trekken zich nu wat meer terug en meer naar elkaar. Lijkt mij logisch als ze van het zelfde soort zijn. Maar is het beter om ze weg te doen en aan te bieden of gewoon maar zou laten?
 
Als je echt mooie Vuurtjes wil dan kun je beter kijken voor een groepje mooie garnalen. De rode Sakura is een mooie kleurvariant van het gewone Vuurtje.
 
Ik heb bij start een groep van 13 jonge garnalen gekocht bij een hobbykweker. Nu 2 maanden verder zijn er 3 uitgevallen. Als ik wat rondkijk op fora is dat volgens mij gebruikelijk bij een nieuwe groep. 2 blijken dus van een andere soort te zijn. Dus zou ik nog 8 vuurtjes moeten hebben. vorige week heb ik 10 rasbora galaxy in de bak geplaatst. Sindsdien zie ik de vuurtjes minder, want ze verstoppen zich wat meer achter en onder het kienhout. Daardoor kan ik ook niet goed zien hoeveel het er nog precies zijn.

Zal ik het nog een tijdje aanzien en kijken of ze zich voortplanten? Als die witte garnalen caridina's zijn, dan planten ze zich sowieso niet met de vuurtjes voort toch?
 
Ik denk dat het mini japonica's zijn. Ik herken de bouw en ze blijven na 4 maanden nog steeds klein. Helemaal tov de vuurtjes. Ik heb er nu 2, maar het zijn groepsdieren. Misschien moet ik ze maar aanbieden aan een liefhebber. Hoewel ze ook prima met zijn 2en op een beschermd stukje hout lijken te leven.

IMG_0742.JPG


IMG_0743.JPG
 
Lijkt op een Japonica garnaal en dan het mannetje. Maar er zijn zoveel 'mislukte' kweekvarianten en soorten.
 

Terug
Bovenaan