Witte bult op oog


2

232425

Guest
Goedenavond,

In mijn Juwel Rekord 600 aquarium zitten o.a. 10 paracheirodon innesi. Eén daarvan heeft al een tijdje een witte stip rond de mond en een witte stip op het oog. Deze witte stip op het oog is inmiddels een grote witte bult geworden.

Verder zijn er geen witte stippen op het lijf te zien, het ziet er niet harig uit en de waterwaarden zijn goed. Er is nog 1 vis met zo'n witte stip rond de mond.

De vis met de witte bult op het oog doet het verder prima, is levendig en eet goed.
Ik heb al behandeld met Exit en Esha 2000, helaas zonder resultaat.

Wat kan het zijn en wat kan ik eraan doen? Hieronder de foto's:

Screenshot_20161020-203648.png

Screenshot_20161020-203702.png


Bedankt alvast!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ziet er niet goed uit idd... Vind het ook wel lijken op wat John zegt, alleen als het bij de andere rond de mond zit klopt dan weer niet.
Vele 'vage' aandoeningen kunnen voorkomen worden met regelmatige waterverversing, hoe vaak/veel ververs je?
Zelf zou ik bij onduidelijke aandoeningen met onbekende oorzaak met zout behandelen, daar zout breed werkt en mild verdraagzaam is.
 
Ik zie het op de foto alleen rond het oog. Zelf heb ik een rasbora die ook een doorzichtig zakje op en rond het oog heeft en dit al vanaf het begin dat ik hem heb. Dit zit er na 1 jaar nog en hij heeft er geen last van. Maar dat is niet wittig maar echt doorzichtig.
Kun je anders een duidelijke foto maken van de vis die het rond de bek heeft?
 
Dank voor jullie reacties. Een troebele oogzak lijkt het niet op, het is inderdaad echt wittig en niet doorzichtig. Het lijkt op een soort ook of tumor maar ik kan niet iets vinden op internet waar het echt op lijkt. Helaas ook niet via de link van John.

Water verversen doe ik iedere 2/3 weken. Er gaat dan een derde deel water uit.

Ik heb weer een screenshot van een filmpje gemaakt van de andere vis, ik krijg het echt niet goed op foto helaas.

Screenshot_20161021-174602.png


Screenshot_20161021-174531.png
 
Mijn kegelvlekbarveel had ook een wit vlekje op de mond, na een paar weken was het weer weg. Ik weet niet of dit hetzelfde is, de foto's zijn een beetje onduidelijk.

Lijkt Dat witte plekje bij het oog van de vis op gesmolten was en ziet het er glad uit. Of is het ruw en bloemkoolachtig?
 
Het lijkt op gesmolten was ja. Ik heb er nu Baktopur direct bij gedaan, hopelijk helpt dat nog
 
Heb ik ook aan gedacht, maar ik dacht dat dat meer pluizig moest zijn. En als het schimmel is, wat kan ik dan het beste doen?
 
Als je denkt dat het schimmel is dan kun je daar medicatie voor inzetten maar je moet wel zeker zijn voor je medicatie erin doet. Ik vindt dat het op de foto niet echt schimmel lijkt maar goed die is niet heel erg duidelijk.
 
Het probleem met schimmel is dat je niet weet of het als schimmel ontstaan is of dat het een gevolg is van een bacteriele infectie. Want als je dan enkel de schimmel behandeld, pak je niet de eigenlijke oorzaak aan.
 
Het lijkt op gesmolten was ja. Ik heb er nu Baktopur direct bij gedaan, hopelijk helpt dat nog

Ik heb hier een boek over visziekten, en daar staat in dat vispokken lijkt op gesmolten was.

Dit is een bladzijde uit het boek:
IMG_1340.JPG


Het kan ook Lympocystis zijn.
 
Dank je wel! Aan vispokken heb ik ook al gedacht. Hopelijk verdwijnt het vanzelf, vooralsnog doet de vis het nog steeds uitstekend gelukkig.
 
Nee het lijkt eigenlijk alleen maar te groeien helaas... Vind het wel heel lastig wat ik nog kan doen. De vis lijkt het vandaag ook wat moeilijker te hebben, kieuwen gaan snel heen en weer. Misschien moet ik 'm uit z'n lijden verlossen? Toch jammer dat dieren niet kunnen praten en kunnen aangeven of ze pijn hebben.
 
Gisteren is de bult geklapt ofzoiets, ineens was het niet meer zo groot. Ik zag wel dat de vis het moeilijk had en ik was me al in de euthanasie aan het inlezen. Zojuist trof ik de vis helaas dood aan:(
Over ruim een week gaan we op vakantie, voor nu koop ik er beter nog even geen nieuwe vis bij lijkt me. Hopelijk blijft het de rest bespaard, vooralsnog gelukkig wel.
 
Jammer van de vis, het is een goed idee om nog geen nieuwe vis te halen. Zijn die kleine witte wormpjes er nog?
 
Er zijn nooit witte wormpjes geweest. Ik heb de dode vis goed bekeken, maar wat het nou geweest is..
Er zijn 2 andere vissen met 1 wit bultje/stip bij hun mondjes. Tot nu groeien die niet.
 
Er zijn nooit witte wormpjes geweest. Ik heb de dode vis goed bekeken, maar wat het nou geweest is..
Er zijn 2 andere vissen met 1 wit bultje/stip bij hun mondjes. Tot nu groeien die niet.
Sorry ik was in de war met een ander topic:stom:
 
Er zijn 2 andere vissen met 1 wit bultje/stip bij hun mondjes. Tot nu groeien die niet.
Ik heb ook een keer een kegelvlekbarbeel gehad met een wit bultje/stipje, dit ging na een maand weer weg. Ik weet niet of dit hetzelfde is.
 
Aardig dat je het vraagt :)
Heel goed eigenlijk, verder geen bijzondere dingen meer gezien. Er zijn nog steeds 2 vissen met een wit bultje bij hun bek, maar tot nu toe groeit dat niet.
Ik ben nu op vakantie, we gaan zo naar huis. Hopelijk tref ik ze allemaal nog gezond en wel aan!
 

Terug
Bovenaan