De aquaria van Thomas( algeneter12)


Met schil, blijft het bij elkaar.

en met vorkje er door gestoken is het ook steviger.
 
Klopt maar vorkje zinkt als een baksteen, nu met een sat�prikker gedaan. Dankjewel voor alle leuke reacties! Meer foto's zullen nog volgen. Hopelijk binnenkort dus een zooi jongen dus even m'n best gaan doen voor dit bakje. ;)

Vanavond de vijver maar onder handen nemen, moet een nieuwe bodem in en alle planten en vissen uitvangen en weer terug. :help:
 
Ik gebruik ook meestal een vorkje om het te laten zinken. Zo doe ik het ook met een blad sla bijvoorbeeld.
 
Ik kwam erachter dat ik al bijna 2 maanden niks meer heb laten horen. Sorry daarvoor. Vakantie hè. Met de garnalen gaat het zeer goed. Ik heb afgelopen 2 maanden bijna constant 6-9 tegelijk zwanger gehad. Momenteel lopen er nog een stuk of 4 met eitjes rond. Een hoop Reds, best wel wat Snow Whites en een paar verdwaalde Blacks die uit de Reds zijn gekomen zijn het resultaat. Ik heb een klein filmpje in elkaar geknutseld. Foto's upload ik vanavond :)
 
Yep gaat lekker! Denk dat ik nu over de 100 kleine garnaaltjes zit die het gaan overleven. Paar dagen terug heeft er een weer jonkies losgelaten maar daarvan krijg ik nog een deel uitval. Ik zit een beetje te kijken wat het slimste is als ze volwassen zijn, ik denk dat ik ze overzet in een 60cm aquarium en ze zo nog een generatie kan laten kweken, daarna pas verkopen.
 
Ja als je er de ruimte voor hebt dan kun je dat prima doen hoor. ik heb je video nog even rustig bekeken en zo te zien geef je voldoende blad;).
 
Hoe bedoel je "blad"? Ik zorg dat er altijd voldoende catappa blad in zit en ze krijgen 2x per dag een flinke portie stofvoer. Denk dat dat ook wel het geheim is om veel jongen groot te krijgen. Af en toe komkommer/spaghetti. Brandnetels durf ik eigenlijk niet...
 
Ja ik doelde op Catappa hoor;). Heb je geen last van planaria want ik voer maar 2x per week op de dinsdag en de vrijdag en verder af en toe iets van groente of snow pops. Blad geef ik ook vaak 1x per week.
Misschien geef je minder voer dan dat ik geef dus daar kan natuurlijk flink verschil inzitten.
 
Ik merk dat het er ook heel erg aan ligt wat voor voer je geeft. Planaria heb ik hier maar 1x gezien. Ik merk dat als je tabletten of een korrel geeft je toch sneller last krijg van planaria dan wanneer je stofvoer geeft. Heb ooit hier 1 of misschien 2 wormpjes gezien maar sindsdien niet meer. Ik geef per stofvoer ongeveer de dosis van een pil die wij pakken of een vistabletje of iets. Heb wel 2 varianten, een heeft is geheel plantaardig en de andere is ook met iets van vlees/vis er in verwerkt.

Edit: Ik lees net dat sommige soorten planaria ook jonge (vervellende) garnaaltjes kunnen pakken. Er staat dat vooral een overschot aan dierlijk voedsel de boosdoener is.
 
Ja dat zou best kunnen hoor. ik heb zelf 4 of 5 soorten voer gepakt en met een vijzel fijngemaakt en dat gemengt. Zo denk ik dat ze alles wel moeten krijgen wat ze nodig hebben. het gaat erg goed in je bakje dus ik zou dan ook niks veranderen:).
 
Niet te vaak geven en dan kan het weinig kwaad zover ik overal heb gelezen. Hier zijn ze er niet echt gek op dus ik geef dat niet meer. Snow Pops van Dennerle is ook iets waar ze gek op zijn.
 
Dat bedoel ik dus, zo'n grote Snow Pop gaat veel minder snel op door het kleine oppervlak en de grote massa. Ik vermoed dat je van zoiets veel sneller planaria krijgt dan van stofvoer e.d.
Spaghetti heb ik nooit problemen mee gehad, en ze lusten het wel. Ben er niet echt bang voor. Ik hoop dat ik de garnalen in een 60cm kan zetten als ze groot zijn, om er zo nog één generatie uit te kweken en daarna verkopen. Mooiste overhouden natuurlijk. Meeste garnalen zijn B tot S+. Ik heb nu garnalen gezien tot SS+ no-entry hinomaru. Geen garnalen onder A zo te zien.
 
Je kan er ook stukjes afbreken hoor:). Het is hier in de bak erg snel weg en ik zie geen resten ervan.
 
Verd*mme! Kijk ik net in de bak zie ik 1 planaria wormpje rondlopen. Das nummer 3 in 2 maanden... Hij was zeker 1.5cm ong.
 
Grrrrr :D . Zat juist iets meer te voeren ivm een nieuwe lading jonkies van een paar dagen geleden. Naja, zolang ik er niet veel meer zie vind ik het geen probleem.
 
Weer een kleine update. De babyboom zoals hierboven vermeld leeft voor het grootste deel nog. Heel veel klein grut weer dus ik voer nu 3x per dag stofvoer. Het oudere spul is ongeveer 0,5 tot 1cm nu.

Totaaltje
33.jpg
31.jpg
32.jpg
34.jpg
35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg
39.jpg
40.jpg


Dit was het weer voor nu. Hopelijk hebben jullie nu een kleine sfeer impressie. ;)

41.jpg
 
Ahh wat schattig. Ik hoop, dat het bij mij ook gaat lukken, met de CR.
Ik heb wel weer jonge vuurtjes (4mm groot).
 
Komt wel goed! Zorg voor een ph-verlagende bodem en genoeg verstop plekken. Begin met een groepje van ~15 en gewoon geduld. Veranderingen doen ook wonderen trouwens.
 
Hehe. Precies een maand geleden dat de laatste update was. Met het bakje gaat het nogsteeds goed. Iets meer algen op de ramen maar das niks vreemds. Helaas zag ik laatst een paar planaria wormpjes... Heb bij een vriendin dus No-planaria gehaald en hiermee behandel ik de bak sinds vandaag.

Er is trouwens ook goed nieuws... Er komt nog een 60cm bakje bij! Dit bakje wordt de Crystal Red bak dan. Er zitten nu zoveel kleine garnaaltjes in dat ik bang ben dat ze stoppen met kweken en ook de groei zal beter zijn in een grotere bak. In deze 20 liter zullen uiteindelijk Taiwan Bees in komen maar dat zal nog ff duren.
De bodem van de 60cm heb ik besteld en is gisteren binnen gekomen, de Environment Soil van Glasgarten, 9 liter. Gisteren heb ik nog 2 mooie stukjes spiderwood, precies wat ik wilde dus dat gaat wel goedkomen. Ik wil er ook ardenner breuksteun in hebben. Zouden ze dat bij een tuincentrum zo hebben liggen? Denk het wel toch?

Hopelijk kan ik vandaag het aquarium ophalen. (TIP: bij de hornbach heb je nu een nieuw 60cm aquarium met licht + verwarming + flutpompje voor maar 45,-).
Foto's zullen snel weer volgen.
 
Zal ik vanavond maken. ;) Weet er iemand nog waar je breukstenen kan halen?
 
Sorry dat de update er nog niet is. Het is nu toetsweek voor mij dus erg druk 's avonds. Ik heb wel goed nieuws! De 60cm is up and running gegaan vrijdag. Ik heb er dus 9 liter aquasoil in gedaan met spiderwood en ardenner breukstenen. Heb best wel leuk hoogteverschil gemaakt en de plantjes zijn ook al mooi rechtgetrokken. Ik denk dat dit best een mooie bak gaat worden. Foto's zullen snel volgen.

P.S. Er is weer een babyboom in de 20Liter, nu begint het echt krap te worden.
 
Jahaha klopt John. Daarom draait de 60cm nu. Heel apart, hij draait nu 5 dagen, de planten beginnen al wortels te krijgen, maar ik zag zojuist al een planaria wormpje! Ik heb nieteens voer erin gedaan, enkel planten, nieuwe bodem en een nieuw filter. Vind het best raar. Als het er meer worden ga ik denk ik een kuur geven. Er komt nu 5 weken geen voedsel in het water dus ik hoop dat hij zelf weggaat.
 
Sorry voor de lange tijd geen update. Had het heel erg druk aan mijn kant. Bakje draait nu iets meer dan 3 weken en de nitrietpiek is al geweest. Daarna heb ik nog een filtermedium van mijn draaiende aquarium omgewisseld met de nieuwe en zo nog een paar daagjes laten draaien. Nitriet bleef goed dus ik heb de grootste garnalen er alvast ingezet. Het werd echt te druk in die 20 liter. Heb nu zeker zo'n 75 tot 100 garnalen van meer dan 1cm overgezet en heb nog een hoop kleintjes in de 20 liter zitten. Er zitten nog 2 zwangere vrouwtjes in de 20liter, deze heb ik laten zitten, de rest heb ik wel al overgeplaatst naar de grote. Minder praten, meer foto's! ;)

43.jpg


44.jpg


45.jpg


46.jpg


47.jpg


48.jpg


49.jpg


50.jpg


51.jpg


52.jpg


53.jpg
 

Terug
Bovenaan